Deze Earl Grey mini cakejes mogen niet ontbreken bij je volgende thee moment
Thee, ik kan er uren over lezen, praten, dromen, drinken maar ook mee bakken. De combinatie met lekkere hapjes zijn voor mij echt een match “made in heaven”! Dus wanneer ik weer de keuken in kan om een nieuw recept uit te proberen dan ben ik een gelukkig mens.
Wanneer het eenmaal in de oven staat, zet ik mezelf een kop thee en geniet ik van de heerlijke geuren die de keuken vullen. Wat wil een mens nog meer?
Fotoshoot
Deze Earl Grey mini cakejes haalden het bijna niet tot de fotoshoot en zijn hier in huis een groot succes! Het recept deel ik graag met jullie zodat ook jullie de volgende keer kunnen genieten van een kop thee met zo’n heerlijk cakeje. Maar ik moet je wel waarschuwen! Ze zijn verslavend lekker en het blijft waarschijnlijk niet bij 1 cakeje.
Durf je het nog steeds aan? Dan volgt hieronder het recept.
Aan de slag.
Ingrediënten:
- 120 ml melk
- 2 theelepels losse Earl Grey thee (fijn gemalen)
- 2 flinke theelepels losse Earl Grey thee in zakjes
- 120 gram gesmolten boter en iets afgekoeld
- 2 eetlepels honing
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Citroenrasp van 1 citroen
Glazuur:
- Poedersuiker
- Citroensap
Zo maak je het:
- Verwarm in een steelpannetje de melk, leg de theezakjes in de melk en laat ongeveer een half uurtje intrekken.
- Oven voorverwarmen op 160°C en je bakvormpjes vast voorbereiden. Ik maakte gebruik van kleine rechthoekige siliconenvormpjes en legde er een stukje bakpapier in.
- De boter, honing* en suiker samen mixen met een mixer. 1 voor 1 de eieren toevoegen waarbij je ervoor zorgt dat het ei volledig is opgenomen voor je de volgende toevoegt.
- Bloem en bakpoeder toevoegen en goed mixen zodat het een mooi beslag vormt.
- De theezakjes uit de melk halen en knijp zoveel mogelijk vocht uit de zakjes. De melk, citroenrasp en de fijngemalen thee toevoegen en alles wederom goed mixen
- Het beslag in de vormpjes doen. Vormpje ongeveer voor 2/3 vullen.
- Voor mijn eigen gemak heb ik de vormpjes op een bakplaat gezet zodat ik ze makkelijker in 1x in de oven kon zetten.
- De cakejes gaan ongeveer 20 minuten de oven in. Genoeg tijd dus voor een kop thee tijdens het wachten. Zeker weten dat je cakejes klaar zijn? Ik gebruik hiervoor een satéprikker. Deze prik ik in een cakeje en wanneer deze schoon eruit komt zijn ze klaar.
Het moeilijkste gedeelte
Nu komt het moeilijkste…….. wachten tot de cakejes voldoende zijn afgekoeld voor de glazuur. Hier heb ik er toch een paar over de spreekwoordelijke vingers moeten tikken. “Maar mama, het ruikt zo lekker!”
Het glazuur is simpel; Een paar eetlepels poedersuiker en citroensap toevoegen tot je een mooi papje hebt. Net vloeibaar genoeg om over je cakejes te “drizzelen”. Zelf heb ik het afgemaakt door nog wat citroenrasp over de cakejes te strooien.
Voor mij persoonlijk is Earl Grey een hele mooie optie vanwege het bloemige en citrusachtige van de bergamot. Mocht je nou niet van Earl Grey houden, dan kan je natuurlijk ook met andere thee varianten experimenteren.
Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt Chai krijg je een wat kruidiger cakeje maar kies je voor Rooibos dan krijg je een meer fruitigere variant.
Eet smakelijk en laat ons via onze socials meegenieten van jullie cakejes!
