Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben is Earl Grey een dankbare thee om ook in de keuken te gebruiken. Deze keer deel ik graag het recept voor Granola met jullie. Of nou ja recept….. het is zo simpel dat ik niet weet of je wel van een recept kan spreken. Smakelijk is het wel. Eet het lekker door de yoghurt voor het ontbijt of misschien als lunch. Wij vinden het heerlijk om op zondag uitgebreid te ontbijten, of vooruit meestal wordt het brunchen. Op tijd opstaan is met 2 tieners in huis niet altijd een groot succes of je moet het niet erg vinden dat ze niet al te gezellig aan tafel zitten.
Wat heb je nodig:
- Havermout
- Noten
- Zonnebloempitten
- Pompoenpitten etc.
- 3 schepjes losse Earl Grey thee
- Half kopje kokend water
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Rietsuiker
- Naar smaak evt. vanille/ kaneel
Laten we beginnen:
Doe de 3 schepjes losse Earl Grey in een half kopje kokend water. Laat de thee goed trekken.
Laten we de oven vast voor verwarmen op 160 graden.
Doe de thee (inclusief de theeblaadjes) in een pannetje/ schaal en meng met de honing en rietsuiker. Voeg daarna de droge ingrediënten toe, goed mengen en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het in ongeveer 40 tot 45 minuten goudbruin, het zal heerlijk gaan ruiken in huis dus maak jezelf een kop thee en geniet. Wanneer de granola is afgekoeld kan je er bijvoorbeeld nog cranberries aan toevoegen of gedroogde abrikozen (in stukjes). Dit geheel naar je eigen smaak.
Ook hier hebben we natuurlijk gebruik gemaakt van de Earl Grey uit de brouwerij. Voor een fruitige toets kan je ook onze rode vruchten mix toevoegen aan je granola. Deze mix bestaat uit: Hibiscus, vlierbessen, druiven, bosbessen, zwarte bessen en aroma. Wanneer je deze wilt toevoegen wacht je tot de granola is afgekoeld. De hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid granola.
Geniet en laat je verrassen door de veelzijdigheid van thee!