IJsthee mocktail met rooibos, gingerale en sinaasappel.

Post by: theebrouwerij     Reacties uitgeschakeld voor IJsthee mocktail met rooibos, gingerale en sinaasappel.     On  aug 23, 2021

Daar waar voor een deel van Nederland de zomervakantie toch echt ten einde is en de eerste scholen weer zijn begonnen. Hebben wij hier het Oosten des lands nog een weekje vakantie voor ook hier weer de kinderen naar school gaan en wij weer vol aan de bak gaan. Maar voor nu genieten we nog even van deze heerlijke zonnige dag. Ik heb net voor een plaatselijke B&B onze Achterhoekse theeblends klaar mogen maken en deze ga ik nog even bezorgen. Daarna ga ik samen met mijn gezin nog even genieten van het mooie weer. Om in thee sfeer te blijven serveren we vanmiddag een heerlijke Rooibos Gingerale cocktail.  Het recept willen we jullie uiteraard niet onthouden, dus ik zou zeggen zet alles alvast klaar, maak deze heerlijke mocktail en hou dat zomergevoel nog even vast!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 350 ml water
  • 1 flinke theelepel losse rooibosthee in een zakje
  • 4 kaneelstokjes
  • 18 ijsblokjes
  • 1 sinaasappel
  • 500 ml Ginger ale 0% suiker
  • En uiteraard cocktailglazen

En zo maak je het;

Breng het water aan de kook en hang het zakje rooibosthee erin, voeg de kaneelstokjes toe en laat het geheel 3 minuten intrekken. Daarna het theezakje verwijderen. Het geheel snel af laten koelen door er 10 ijsblokjes (per 4 pers.) door te roeren.

Terwijl het geheel verder staat af te koelen snij je per persoon 1 dun plakje van de sinaasappel. Verdeel de overgebleven ijsblokjes over de klaarstaande cocktailglazen (2 ijsblokjes per glas), voeg de afgekoelde thee met de kaneelstokjes, de sinaasappelplakjes en gingerale toe en roer door.

Een avondje alcoholvrij is zo geen probleem en ronduit genieten!

Delen jullie je creaties met ons? Gebruik dan #theebrouwerij en laat ons meegenieten.

Niks te mokken met deze Rooibos, Gingerale Mocktail

Zelf je thee ontwerpen?

Ga dan gauw naar de Theebrouwerij en kies uit de heerlijkste basis theesoorten en vul aan met jouw favoriete toevoegingen

Comments are closed.