[toggles]
[toggle title=”Zwarte thee”]Assam Thowra is een zwarte krachtige thee uit de herfst regen pluk en is lekker bij het ontbijt. Deze thee heeft een afgeronde, krachtige doch zachte smaak. De thee heeft een robuust Assam karakter. Zwarte thee is lekker met fruit en specerijen. Voeg bijvoorbeeld appel en kaneel toe of rode vruchten. Zwarte thee is het makkelijkste om te zetten, de ideale temperatuur voor het theewater is 90 tot 95 graden. Laat de thee ongeveer 3 tot 4 minuten trekken voor de beste smaak.[/toggle]
[toggle title=”Oolong”]Oolong betekent “zwarte draak” en is een half gefermenteerde thee. De thee is licht van kleur en zacht notig van smaak. Oolong valt qua oxidatie ergens tussen zwarte en groene thee. De gedroogde theeblaadjes zijn zwart en draadachtig. Beschenk de thee met water van 85°C en laat de thee zo’n 4 minuten trekken. Oolong bevat weinig cafeïne en wordt niet bitter.[/toggle]
[toggle title=”Groene thee”] China Chun Mee is een van de meest gangbare groene thee soorten. De thee is geurig, licht pittig en krachtig tegelijk. De thee is heerlijk ontspannend in de middag. Groene thee is niet gefermenteerde thee en behoudt daardoor zijn groene kleur. Groene thee kan niet tegen kokend water, daar wordt hij bitter van. Laat het water eerst afkoelen tot ongeveer 70-80 graden, dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten. Laat de thee ook niet te lang trekken, 3 minuten is lang genoeg. Groene thee combineert goed met munt of verveine. Of probeer hem eens met Jasmijn.[/toggle]
[toggle title=”Witte thee”]China Bai Mu Tan Superior is een witte thee. Witte thee zijn nog niet volgroeide bladtopjes en knopjes geplukt in het voorjaar. Dit maakt deze thee zeer exclusief. De thee is mild en geurig en is vrij van looizuur en cafeïne arm. Daardoor is deze thee heerlijk ontspannend in de avond. Witte thee wordt niet gefermenteerd en daardoor behoudt het zijn lichte kleur. Witte thee komt het beste tot zijn recht op 70 graden. Laat de thee vervolgens 8 tot 10 minuten trekken. Probeer deze witte thee eens met lavendel of kies een combinatie van tropische vruchten.[/toggle]
[toggle title=”Rooibos”] Rooibos zijn naaldvormige blaadjes van een Zuid Afrikaanse struik. Rooibos is heerlijk fris en zacht en is looizuur arm en cafeïne vrij. Daardoor is deze thee erg geschikt voor in de avond, je zal er lekker door gaan slapen. Rooibos thee kan je van net gekookt water zetten met een temperatuur van 100 graden. Laat de Rooibos ongeveer 3 – 5 minuten trekken. Rooibos bevat veel vitamine C en is erg lekker in combinatie met kaneel en appel. Of maak er een kruidige versie van met zoethout.[/toggle]
[toggle title=”Pu Erh”]Pu Erh is een zwarte gezondheidsthee uit China. Deze thee is zeer populair vanwege zijn afslankende effecten, daarnaast bevordert het de afbraak van alcohol en verlaagt het je cholesterol (bij 3 koppen per dag). Pu Erh heeft een zoete en aarde-achtige smaak. Deze dieetthee komt het best tot zijn recht bij een watertemperatuur van 85°C. Laat de thee ongeveer 4 minuten trekken. Pu Erh wordt in China ook wel rode thee genoemd.[/toggle]
[toggle title=”Kruidenthee”] Deze kruidenmelange is een ideale basis voor een heerlijk geurige kruidenthee met een zachte en licht zoete smaak. Lekker verkwikkend op het midden van de dag! De melange bestaat uit citroenmelisse-blad, frambozenblad, citroengras en hop. Voeg zelf toe wat je lekker vindt. Kruidenthee kan je van net gekookt water zetten met een temperatuur van 100 graden. Laat de kruidenblend ongeveer 3 – 5 minuten trekken.[/toggle]
[toggle title=”Earl Grey”] Deze Earl Grey heeft een heerlijke bergamot smaak. Een echte Earl Grey liefhebber zal deze thee dan ook geweldig vinden. Verder bestaat de Earl Grey uit zwarte thee met een natuurlijk aroma en is milder dan de India Assam. Drink hem bij het ontbijt of lekker in de namiddag met wat lavendel of citroengras. Je kan de thee met net gekookt water zetten en je hoeft hem maar 3 à 4 minuten laten trekken.[/toggle]
[/toggles]
[blockquote] Voor elke thee geldt, dat 1 tl. voldoende is voor een kopje. Dit is ongeveer 2 à 3 gram. Voor een pot thee van een liter, gebruik je ongeveer een eetlepel thee.[/blockquote]
Smaken
Appel
Gedroogde appel, lekker fris en zoet tegelijk. Probeer hem eens in een zwarte thee met kaneel. Doet je denken aan appeltaart.
Granaatappel
De granaatappel geeft een heerlijke smaak aan je thee en ruikt geweldig. Het is een mix van appel, granaatappelbloesem met een natuurlijk aroma, rode bessen. Doet het erg goed in groene thee!
Tropisch fruit
Een zonnetje in een kopje. Een lekkere fruit mix met stukjes ananas, papaya, mango & meloen, stukjes appel, hibiscusbloesem, rozenbottelschillen, suiker, citroenzuur, sulfiet en natuurlijke aroma.
Goji bessen
Goji bessen zijn fris zure bessen. Probeer ze eens in zwarte thee met een vleugje steranijs. De bessen zijn ook nog eens heel gezond.
Kokos
Een vleugje kokos geeft je meteen dat exotische gevoel. Lekker in een zwarte thee met tropisch fruit. Of probeer de kokos samen met de pina colada in je favoriete thee.
Limoen
Gedroogde limoen heeft een frisse, zoetzure smaak. Limoen is erg lekker in combinatie met sinaasappel in een groene thee. Maak er een lekkere ijsthee van en je hebt een heerlijk zomers drankje.
Pina colada
Een cocktail, maar dan zonder alcohol. Deze smaak bevat hibiscusbloesem, appel, rozenbottel, ananas, suiker, citroenzuur, kokosvlokken en natuurlijke aroma. Lekker met zwarte thee, of maak er een lekkere ijsthee van op warme dagen.
Sinaasappel
Gedroogde sinaasappelschil is lekker kruidig met kaneel in een zwarte thee. Het heeft een warme en volle smaak en is hartverwarmend op een koude dag. Voeg munt toe voor een zomerse verrassing!
Citroen
Lekkere frisse citroenschillen voor een heerlijke zomerse thee met verveine en munt. Of maak er een najaarsblend van met sinaasappel en heide.
Rode vruchten
Een mengeling van de lekkerste rode vruchten: vlierbessen, zwarte bessen, bosbessen, druiven, hibiscus, aroma. Friszuur en zoet tegelijk. Lekker in een zwarte thee met een beetje munt of kaneel.
Bosvruchten
Een heerlijke vruchten melange met een bijzondere smaak. Deze smaak bevat hibiscusbloesem, rozenbottel, appel, vlierbessen, bosbessen, bramenblaadjes, aardbeiblaadjes en natuurlijke aroma. Probeer hem eens in een zwarte thee met wat roze peperbessen voor wat extra pit.
Brandnetel
Brandnetel is erg gezond vanwege haar reinigende werking. Voeg brandnetel toe aan de pure kruidenmelange en je hebt een lekker en gezonde kruidenblend. Daar kwik je van op!
Heide
Heide is geurig en een echte smaakmaker in je thee. Combineer heide eens met goji bessen en jasmijn in een zwarte thee. Met dit kruid waan jij je midden in de natuur!
Citroengras
Hou je van frisse smaken? Voeg dan citroengras toe aan je thee! Het gedroogde kruid gaat heel goed samen met groene thee en een vleugje verveine. Of maak er een tropische verrassing van met sinaasappel.
Lavendel
Lavendel is geurig en kruidig. Lavendel is lekker in een witte thee, maar combineert ook goed met een zwarte thee. Lekker ontspannend aan het einde van de dag.
Munt
Marokkaanse munt is heerlijk fris in een groene thee. Voeg zelf wat honing toe voor de finishing touch. Munt combineert ook goed met een aantal fruitsoorten zoals citroen.
Verveine
Verveine heeft een citrus achtige smaak en komt van de Citroenverbena (plant). Verveine is lekker in een witte of groene thee met munt en mango. Lekker verfrissend op een zonnige dag.
Chai
Chai is een Indiaas specerijenmengsel dat bestaat uit kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en peper. Voeg dit toe aan een zwarte thee en voeg vervolgens hete melk en honing toe voor een overheerlijke Chai Latte.
Steranijs
Steranijs is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook nog eens heerlijk. Steranijs combineert goed met andere specerijen als venkelzaad en zoethout. Probeer deze specerijen in een zwarte thee en je hebt een heerlijke kruidenmelange.
Venkelzaad
Venkelzaad heeft een drop achtige smaak. Het is kruidig en een goede vriend van steranijs, kaneel en zoethout. Voeg deze specerijen toe aan een zwarte thee voor een heerlijke kruidenmelange.
Zoethout
Zoethout is kruidig van smaak. Zoethout is een goede vriend van venkelzaad en steranijs. Voeg deze specerijen toe aan een zwarte thee en je hebt een heerlijke kruidenmelange.
Kaneel
Kaneel en thee zijn als Ying en Yang, ze horen bij elkaar. Lekker kruidig in combinatie met steranijs en zoethout. Of voeg wat sinaasappel toe voor een lekkere winterblend.
Gember
Gember heeft een kruidige maar frisse smaak. Gember smaakt verbluffend in combinatie met citroen. Of maak er een spicy blend van met chai.
Roze peperbes
Spice up your life. Deze peperbessen hebben een mild zoete smaak met een pittig randje. Lekker met fruit voor een beetje extra pit.
Hibiscus
De hibiscus is een prachtige bloem. Gedroogd is het een ware smaaksensatie voor in de thee. Het heeft een dieprode kleur en is friszuur van smaak. Probeer hem eens in een zwarte thee.
Kamille
Kamillebloesem is bloemig en licht van smaak. Probeer het eens met munt en citroen in een groene thee. Een lekkere lichte thee om even bij weg te dromen.
Jasmijn
De geurige bloemen zijn een ware smaak beleving in je thee. Bloemig en zacht. Erg lekker in combinatie met groene thee.
Rozenblad
De bloesem van de roos heeft een heerlijke bloemige geur en smaak. Rozenblad combineert goed met jasmijn in een witte thee. Lekker mild en bloemig. Daar fleur je van op!